Läckta användaruppgifter2024-06-18T13:19:03+02:00

Läckta användaruppgifter

Safesates övervakning av läckta användaruppgifter övervakar och larmar dig så fort din e-postadress eller en e-postadress kopplad till din domän hittas i en läcka. Så fort något hittats så skickas en notis rakt till din inkorg. Där kan du ser när läckan hittades, vart den hittades och ifall det finns med ett lösenord i läckan eller inte. Nedan kan du se hur tjänsten fungerar.

Värdet i övervakning?

I dagens digitala era är användaruppgifter som guld för cyberbrottslingar. När användaruppgifter läcker ut på nätet, vare sig det är genom dataintrång på stora företag eller mindre incidenter som stöld av personliga enheter, blir det bränsle för angripare att genomföra olika typer av skadliga aktiviteter. När en angripare får tag på läckta användaruppgifter kan de använda dem på flera sätt för att skada individer och organisationer.

En vanlig metod är ”credential stuffing”, där angriparen använder de stulna uppgifterna för att försöka logga in på andra plattformar och tjänster. Eftersom många människor återanvänder lösenord på olika webbplatser och appar, ökar chansen för en lyckad inloggning. Angriparen kan sedan få tillgång till personlig information, genomföra bedrägerier eller sprida skadlig kod.

Genom att få snabb information om en potentiell läcka kan individer och organisationer vidta åtgärder för att minimera skadorna. Det kan innebära att byta lösenord på drabbade konton, eller varna en medarbetare om att deras e-postadress är hittad på forum där nätfiskare letar efter måltavlor för deras nätfiske.

0+
Skickade larm om läckta användaruppgifter per år
0+
Identifierade tekniska sårbarheter per år
0+
Potentiella hot identiferade hos kunder per år

Hur fungerar det?

Vår övervakningstjänst är integrerad i Safestate där vi kontinuerligt och aktivt söker efter nya läckor med kapade användaruppgifter, både automatiskt och manuellt i:

  • Dumpade och läckta texter (pastebins)
  • Skyddade forum på Darknet och i Clearweb.
  • Tor och I2P nätverk
  • P2P nätverk (dumpade torrents)
  • Webbkataloger på Clearweb
  • Databaser för läckt data (MongoDB)
  • Molndelningstjänster (Mega/Cloud drive)

När systemet får en träff går ett larm till dig som kund tillsammans med en rapport med all information som finns om läckan och rekommenderade åtgärder.

Behöver du hjälp med något?

I vårt supportcenter finns det möjlighet att få svar på vanliga frågor gällande våra tjänster och rapporter. Om du inte hittar svaret på din fråga där, kan du även skapa ett ärende och nå ut till oss för att få personlig hjälp och support.

Relaterade artiklar

Ryssland: Det nya cyberhotet

Det pratas ständigt om Ryssland som ”det nya hotet” mot Sverige. Försvarsmakten och MSB har vid flera tillfällen lyft oron och både näringslivsorganisationer olika förbund och universitet har hakat på. Nu har MSB fått i uppdrag av regeringen att starta...

Till toppen