Dina Försäkringar tar ett betydande steg för att förbättra sitt utbud av cyberförsäkringar för företagskunder genom ett nytt partnerskap med ledande leverantörer av cyberförsäkringar, Safestate och CyberScout. Genom detta samarbete strävar Dina Försäkringar efter att erbjuda ett mer omfattande skydd vid en cyberincident, och därigenom bättre stödja sina kunder.

Säkra upp småföretagare i Sverige

– Vi upplever, liksom många andra, att svenska företagare känner en allt högre press att säkra sina verksamheter i cyberlandskapet. De förstår att världen har förändrats och vill säkerställa samma försäkringsskydd i den digitala världen som i den fysiska, säger Mathias Röstlund på Dina Försäkringar.
Vi erkänner ödmjukt vårt ansvar att stödja företag så mycket som möjligt i deras cyberförsvar, och vi ser samarbetet med Safestate och CyberScout som ett viktigt strategiskt steg mot att bli det självklara valet för cyberförsäkringar för entreprenörer.

Entreprenörer som lätta mål

I en tid när hoten mot företagens digitala närvaro ökar blir cybersäkerhet en nödvändighet för företag i alla storlekar. Dina Försäkringar vill hjälpa sina kunder att minimera riskerna för cyberbrott och erbjuda omfattande stöd till kunder under cyberincidenter. Samarbetet ger kunderna större trygghet när en incident inträffar.

– Vi på CyberScout är stolta över att vara en del av detta partnerskap med Safestate, för att skapa ett omfattande skydd för företag mot de växande cyberhoten, säger James Wickson, Global VP Sales. Genom att erbjuda expertassistans runt cybersäkerhet dygnet runt till försäkringsbolagskunder, svarar vi inte bara på hot utan kan också proaktivt vägleda och utbilda dem för att undvika framtida cyberhot. Tillsammans med våra partners arbetar vi för att förbättra skyddet för försäkringstagare och erbjuda stöd när de behöver det som mest, avslutar James.

– För oss är samarbetet med Dina Försäkringar en viktig strategisk milstolpe, och vi är glada att dela detta partnerskap med CyberScout, säger Daniel Fyhr, VD för Safestate. Vårt gemensamma erbjudande representerar det mest omfattande pro- och reaktiva cyberskyddet som för närvarande finns tillgängligt på marknaden för försäkringsbolag, avslutar Daniel

Om Safestate

Safestate är det multifunktionella verktyget som erbjuder enkla, automatiserade cybersäkerhetslösningar för småföretagare, utformade för att agera förebyggande och minska risken för incidenter. Vi drivs av att göra cybersäkerhet enkel och begriplig samt tillgänglig för allmänheten.

Om CyberScout, ett företag inom TransUnion

Sedan 2003 har CyberScout varit i framkant i kampen mot dataintrång och identitetsbedrägerier orsakade av hackare, tjuvar och till och med enkla mänskliga fel. CyberScout tillhandahåller unika lösningar för konsumenter och små och medelstora företag runt om i världen genom förebyggande utbildning, proaktiva skyddstjänster och snabb insats och hantering av cybersäkerhetsincidenter. CyberScout finns för konsumenter och företag i 26 länder, med stöd på 9 språk, dygnet runt.

Kontakt

Petra Jonsson
Marketing Manager Safestate
petra@safestate.com

Daniel Fyhr
CEO Safestate