Att skapa en företagswebbsida är en viktig del av att etablera och växa ett företag. Många anlitar extern hjälp för att skapa sin webbsida, medan andra väljer att bygga den själva. Här är några viktiga punkter som du som småföretagare bör tänka på när du skapar din webbsida, oavsett om du anlitar en konsult eller gör det själv.

  1. Definiera syftet med webbsidan
    Innan du börjar bygga din webbsida är det viktigt att förstå vad du vill uppnå med den. Vill du sälja produkter online eller informera potentiella kunder om ditt företag och dess tjänster? Syftet kommer att styra de beslut du fattar längs vägen.
  1. Välj rätt plattform
    Det finns många plattformar att välja mellan för att administrera sin webbsida, såsom WordPress, Wix, Squarespace och Shopify. Välj en plattform som passar dina behov och tekniska färdigheter. WordPress är populärt för sin flexibilitet och anpassningsförmåga, medan Shopify är bra för e-handel.
  1. Använd en professionell design
    En professionell och användarvänlig design skapar ett bra första intryck. Använd en ren och enkel layout, lättlästa typsnitt och färger som representerar ditt varumärke. Använd också högkvalitativa bilder.
  1. Mobilanpassning
    En stor del av dina besökare kommer att använda mobila enheter. Se till att din webbsida är responsiv, vilket innebär att den anpassar sig väl till olika skärmstorlekar och enheter.
  1. SEO (Sökmotoroptimering)
    SEO är viktigt för att din webbsida ska synas i sökmotorresultat. Använd relevanta sökord i dina rubriker, texter och meta-taggar. Skapa innehåll som är värdefullt och relevant för dina besökare och bygg länkar till och från din webbsida – för att öka sidans trovärdighet.
  1. Snabb laddningstid
    Besökare och sökmotorer gillar snabba webbsidor. Se till att din webbsida laddar snabbt genom att optimera bilder, använda snabba webbhotell och minimera användningen av tunga skript.
  1. Enkelt navigeringssystem
    Gör det enkelt för besökare att hitta information på din webbsida. Använd en tydlig menystruktur och överväg att inkludera en sökfunktion. Håll navigeringen konsekvent på alla sidor.
  1. Kontaktinformation och CTA (Call to Action)
    Se till att din kontaktinformation är lätt att hitta. För säkerhetsskäl är det bäst att använda ett kontaktformulär istället för att lägga ut e-postadresser direkt online. Använd tydliga knappar som uppmanar besökare att kontakta dig, boka en tjänst eller köpa en produkt.
  1. Säkerhet
    Säkerheten är kritisk, särskilt om du hanterar kunddata eller transaktioner. Se till att din webbsida har ett SSL certifikat för att kryptera dataöverföring och se till att ditt webbhotell erbjuder robusta säkerhetsfunktioner.

Som kund hos Safestate kan du regelbundet sårbarhetsskanna din webbplats efter sårbarheter. Detta hjälper dig att förebygga intrång, datastöld och andra cyberattacker, vilket säkerställer din webbplats integritet och trygghet.

  1. Uppdateringar och underhåll
    En webbsida är inte en engångssatsning. Uppdatera regelbundet ditt innehåll för att hålla sidan relevant och engagerande. Utför regelbundna kontroller för att säkerställa att alla länkar fungerar och att sidan är säker.

 

Håll det enkelt och säkert

Att skapa en företagswebbsida kräver planering och omsorg. Genom att tänka på design, användarupplevelse, SEO, säkerhet och regelbundet underhåll kan du bygga en webbsida som inte bara ser bra ut utan också hjälper ditt företag att växa.